Elle Hollis met live videoclip vanaf Pinkpop-terrein

Elle Hollis Live at Pinkpop

Openingsact van geannuleerd Pinkpop 2020 gooit het over een andere boeg

Elle Hollis werd eind vorig jaar bevestigd als de openingsact van Pinkpop 2020 en stond op het punt haar internationale doorbreek te beleven. De geboren Limburgse had haar nieuwe single Running Out Of Love op 19 juni gepland, de dag van haar optreden. Ze zou groots uitpakken met een videoclip en lancering op Pinkpop. Het coronavirus gooide roet in het eten, maar Elle wil niet bij de pakken neerzitten: “Dat Pinkpop werd geannuleerd was iets dat we aan hadden zien komen, maar het was alsnog een grote teleurstelling. Ik ben met mijn band om de tafel gegaan om te brainstormen. Zo kwamen we op het idee om een live video bij de single te maken op het gras van Megaland, ongeveer ter hoogte van het eigenlijke hoofdpodium in Landgraaf en die te lanceren op de dag van mijn geplande optreden. Daarmee sta ik dit jaar toch op Pinkpop!”.

De biografie van Elle Hollis laat zich lezen als een succesverhaal. Zij begon al op jonge leeftijd met het zingen en schrijven van haar eigen nummers. Om haar ambities vorm te geven, keek ze ook nadrukkelijk over de landsgrenzen. Zo ging ze onder meer naar de Zweedse hoofdstad Stockholm. In Zweden, waar het aantal componisten en muzikanten drie keer zo hoog is als in Nederland, leerde Elle veel over de popcultuur en kon ze haar schrijverskwaliteiten verder aanscherpen. Bovendien mocht ze haar handtekening zetten onder een publishing deal met Warner/Chappell. Dat contract stelde haar ook in de gelegenheid om in de Verenigde Staten deel te nemen aan zogenaamde schrijverskampen.

In december 2019 nam Elle Hollis deel aan Nu of Nooit. Zij wist de talentenjacht winnend af te sluiten, verdiende daarmee een bedrag om zichzelf verder te ontwikkelen en plaatsing voor de halve finale van De Grote Prijs van Nederland. Daarnaast resulteert winst van Nu of Nooit ook in een ticket voor Pinkpop. Niet als toeschouwer, maar als artiest. Zij staat op het affiche van Pinkpop 2020 als openingsact. En toen kwam Corona…. Inmiddels is al bevestigd dat ze in 2021 alsnog op mag gaan als openingsact. Dat staat gepland voor vrijdag 18 juni 2021.

Elle Hollis schreef Running Out Of Love uit frustratie: “Soms probeer je een relatie tegen beter weten in te laten werken. Aan de ene kant is er nog volop vuur, maar aan de andere kant weet je dat het nergens toe leidt. Je blijft doorgaan, geen van beiden neemt een beslissing om los te laten, want de sensatie is soms meer waard dan de pijn. Je kunt dat wel vol blijven houden, maar uiteindelijk bestaat er geen liefde meer.”

Running Out Of Love verscheen op 19 juni 2020 bij Be Yourself Music en is gemaakt in samenwerking met het productieduo Small Talk. Elle en de producers zijn geïnspireerd door Shy Martin en nummers als Somebody Else van The 1975. Ze hebben geprobeerd alle emoties die bij de liefde, en het verdwijnen daarvan, horen, terug te laten komen.


 Elle Hollis – Running out of Love (Live at Pinkpop 2020).
More News
Corren Cavini x Benjamin Bates - Whole

Benjamin Bates classic ‘Whole’ gets 2024 remake by Corren Cavini

In celebration of Benjamin Bates’ birthday, we’re proud to announce a 2024 remake of his all-time classic ‘Whole’. A track that dates back to 2004 when it was released on Be Yourself Music sublabel Big & Dirty and got remixed by industry giants like Hardwell and Steve Angello. The remake…

Headhunterz & Sub Zero Project - Our Church Golden Award

Gold Award for Headhunterz & Sub Zero Project – Our Church

In the final show, ‘Up Close and Personal’, in 013 Tilburg in December 2013, Willem Rebergen was honored with a Gold award for surpassing over 8 million streams for his track ‘Our Church’. The night marked an emotional rollercoaster for Headhunterz, marking his final performance following an announcement several months…

New website Be Yourself Music

Welcome to our new website!

It was long overdue, as our old website needed some renovation. We’ve built it from the ground up, did some dusting and redecoration and are now happy to welcome you to our new online home. Have a look at our playlists, check our family of labels, or have a look…