Sefa genomineerd voor Edison Award

feb 08, 2023

Sefa is genomineerd voor de Edisons 2023, de meest prestigieuze en oudste muziekprijs in Nederland. De felbegeerde prijs wordt toegekend door een vakjury aan muziekproducties van uitzonderlijke kwaliteit en impact en wordt sinds 1960 uitgereikt. Edisons worden uitgereikt in het klassieke, jazz en popgenre. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo of de Britse Brit Award. De in Alkmaar geboren artiest maakt naast Tiesto en Weval kans op een Edison binnen de categorie Dance. Mede door zijn recent uitgekomen album ‘Klaagzang’ is Sefa dit jaar genomineerd voor deze felbegeerde award.

Dat werd eerder vandaag bekend gemaakt door Anoûl Hendriks op SLAM!. Sefa staat te boek als een uniek talent, dat met zijn eigen unieke sound en samenwerkingen met artiesten uit verschillende genres zijn stempel drukt in de muziekwereld. Dat is niet onopgemerkt gebleven bij de vakjury, bestaande uit meestemmend voorzitter Wilbert Mutsaers (Head of Music Spotify Benelux) Hester Carvalho (muziekjournalist NRC), Martijn Biemans (Music Director Qmusic), Anna Veenstra (Sr. Programmeur Melkweg), Nils Brokerhof (Music Director 100%NL/SLAM!) en Randall Spann (Music Director FunX). Het jury rapport luid als volgt: Klassieke muziek en het hardcore-genre frenchcore lijken wellicht twee uitersten, maar de 22-jarige producer Sefa weet de genres te blenden tot een verrassende smoothie met een stevige bite. Voor zijn album Klaagzang putte hij uit een keur aan muziekinstrumenten, inclusief een klavecimbel en het Martini-orgel in Groningen. Dit alles gelardeerd met razendsnelle, pulserende beats die door merg en been gaan. Het maakt Sefa tot een unieke artiest.

Sefa Vlaarkamp, artiestennaam Sefa, is sinds enkele jaren niet meer weg te denken van de festivalpodia. Ondanks Sefa’s 22-jarige leeftijd kan de artiest al terugkijken op memorabele hoogtepunten in zijn carrière. In 2017 maakte hij zijn debuut op iconische feesten als Dominator, Defqon.1 en Thunderdome. In 2022 opende hij Defqon.1 met een gigantische liveshow, inclusief live-muzikanten en een volledig koor, wat leidde tot een recordaantal bezoekers tijdens de openingsceremonie.

Dat Sefa een artiest van de absolute buitenklasse is, maakt hij duidelijk op zijn recente album ‘Klaagzang’. Naast iconische samenwerkingen bevat het album verschillende instrumenten op een denderend hoge BPM. Al deze instrumenten zijn live opgenomen, waar het orgel van de historische Martinikerk in Groningen er letterlijk en figuurlijk bovenuit springt.

Of Sefa daadwerkelijk in de prijzen valt, weten we op 6 maart aanstaande tijdens de AFAS Edisons, een besloten evenement in het AFAS Theater Leusden. Voor Sefa zal dit de zoveelste mijlpaal in zijn carrière zijn. Dat hij een Edison nominatie op zak heeft, is voor deze jonge artiest een prachtige blijk van erkenning.